top of page
Zoeken

Do as I do ..


én maak kennis met Sara Van Lindt van Hondengedragscentrum Limburg.


In 2018 leerde ik Sara kennen bij ja ja.. onze gezamenlijke kapper ;-)

Al gauw raakten we aan de praat want zo bleek we delen een gezamenlijke passie! Sara is namelijk sinds enkele jaren een personal dog coach.


Wie is Sara?


Baasjes moeten hun honden opvoeden, en dat verloopt niet altijd even vlot. Daarom word ik ingeschakeld als de nood hoog is. Afhankelijk van wat er verwacht wordt van de hond, komen de baasjes een aantal keer langs in het indoortrainingscentrum om op die manier mijn aandacht enkel en alleen op de hond en baasjes te richten. Er blijft geen enkele fout of misstap ongezien, alles kan onmiddellijk verbeterd of aangepakt worden. We trainen voor bepaalde gedragsproblemen ook in Domein Kiewit. Hier hebben we tal van mogelijkheden om te trainen met verschillende soorten prikkels zoals honden, kinderen, terras losloopweide en kinderboerderij met andere dieren. Het zou te makkelijk zijn om mij alles te laten doen met de honden. Eenmaal de baasjes de deur uit zijn, is het sowieso aan de hen en ik wil dat het dan ook nog allemaal lukt. Bij die coaching is de betrokkenheid van de baasjes dan ook enorm groot. Eigenlijk ben ik dus meer bezig met het trainen van baasjes dan honden. Ik ga voor een persoonlijke aanpak, wat betekent dat ik mezelf ook out there moet gooien. Wie ik ben, wat ik doe, de manier waarop ik werk, dat zijn allemaal dingen die de klant moet weten voordat we gaan samenwerken. Op die manier komen we geen van beiden voor verrassingen te staan en kiezen we elk apart voor dezelfde aanpak. Van honden krijg je veel liefde, sowieso. Maar de meeste voldoening haal ik uit de glimlach op het gezicht van een baasje als de coaching erop zit en de hond alles doet wat voordien onmogelijk leek. Zij tevreden, ik tevreden.


Ik werk uitsluitend met beloningsgerichte trainingsmethodes omdat ik hier echt helemaal achtersta. Om een vriendschapsrelatie op de bouwen met je hond is wederzijds respect nodig. Dit krijg je door duidelijke communicatie en consequentie.

Bij Sara kan je terecht voor privétraining ( een programma op jouw maat), gedragstherapie, raskeuze, een puppycursus, allerhande workshops en ook interne training.

Bij interne training word de hond naar het hondengedragscentrum gebracht en verblijft daar voor een bepaalde periode zonder de eigenaar. De hond wordt een paar keer per dag getraind om een aantal commando's onder de knie te krijgen.


Wil je graag meer weten, neem dan een kijkje op de website www.hondengedragscentrumlimburg.be en volg zeker haar facebookpagina om op de hoogte te blijven van interessante en coole workshops:

Do As I Do (imitatieleer), Actief in de lente, Hierkomen (een fluitje van een cent), Zoekwerk,..

Recente blogposts

Alles weergeven

Welkom!

bottom of page